מאמר שעוסק ב – חוק הנכים, קביעת אחוזי נכות, תביעה נגד משרד הביטחון, הופעה בפני ועדה רפואית, קריאה מהנה!
תביעה נגד משרד הביטחון מוגשת לפי חוק הנכים (תגמולים ושיקום). לאחר הכרה בנכה לפי חוק הנכים, יזומן הנכה להופיע בפני ועדה רפואית לקביעת אחוזי הנכות.
מבנה של ועדה רפואית
הועדה הרפואית מורכבת מרופאים שמתמחים בסוג הפגיעה ממנה סובל הנכה. למשל, כשמדובר בנכה שסובל מפגיעה אורתופדית, ייבדק הנכה על ידי אורתופד. נכה שסובל מבעיה לבבית, ייבדק על ידי קרדיולוג או רופא פנימי.
נכה שסובל ממחלת פרקים או פיברומיאלגיה, ייבדק על ידי ראומטולוג. נכה פגוע נפש ייבדק על ידי פסיכיאטר. כאשר מדובר בנכה שסובל ממספר פגימות, ייבדק הנכה על ידי מספר רופאים.
זכותו של הנבדק בועדה רפואית
במסגרת הועדה הרפואית זכאי הנכה להציג חוות דעת רפואית שנערכה על ידי רופא מטעמו וכמו כן הוא זכאי לבקש שלוועדה יצטרף מלווה, למשל עו"ד או בן משפחה. הועדה הרפואית קובעת אחוזי נכות בהתאם לאחר מהסעיפים הקבועים בתקנות הנכים (מבחנים לקביעת דרגת נכות) שבהן מפורטות פגימות שונות שבצידן אחוזי נכות.
התאמה של סעיף הנכות בוועדה רפואית
במקרים שבהם אין סעיף מתאים לנכות ממנה סובל הנכה, רשאית הועדה לקבוע סעיף מתאים, כלומר סעיף שמבטא בצורה הטובה ביותר את הפגימה או המגבלה ממנה סובל הנכה.
מקרים לוועדות רפואיות
חשוב לדעת שהוועדות הרפואיות מטעם משרד הביטחון מתייחסות בעיקר לפגיעה הרפואית. המשמעות היא שלרוב לא יינתן משקל לטענות הקשורות לכאב וסבל, עוגמת נפש, התנהלות הצבא או משרד הביטחון כלפי הנכה.
כמו כן, הועדות אינן מתייחסות לשאלת הקשר הסיבתי בין הפגיעה לשירות. לכן, חשוב להבהיר לוועדה מה המצב הקיים במועד הועדה ולהתרכז אך ורק במגבלות הקיימות. בהצלחה.
חשוב להדגיש כי המידע במאמר זה מובא באופן כללי לידיעה בלבד ואינו מהווה יעוץ משפטי, לעולם יש לבחון כל מקרה לגופו בכדי למצות את כלל הזכויות, ולפעול בדרך הנכונה ביותר עבורכם.
לקבלת ייעוץ ראשוני ובחינה פרטנית של סיכויי תביעתכם אתם מוזמנים להשאיר פרטים וניצור קשר בהקדם.